fbpx

Den kollektive tankes kraft

Buddha er kendt for at have sagt: Hvis du tror du er for lille til at gøre en forskel, så prøv at sove med en myg i dit værelse”.

 

Det nytter altid at gøre noget andet, også for den enkelte. Selvom det kan se ud som om, du er for lille til at kunne flytte noget som helst på et globalt plan, så tag aldrig fejl af den kraft, der findes i dine og andres vibrationer.

Den kraft der er i den kollektive ensartede vibration beskrives blandt andet i Ken Keyes bog: Den hundrede abe. Historien illustrerer på fineste vis, hvorfor det altid kan betale sig at gøre en forskel.

I sin bog fortæller Ken Keyes således:

I over 30 år studerede en række forskere abearten, Macaca Fuscata. I 1952 startede de et forsøg med aberne på den ø de boede.

Regelmæssigt lagde forskerene kartofler ud på stranden, således, at aberne kunne finde dem. Aberne kunne godt lide de rå kartofler, men de var åbenlyst irriterede over snavset og sandet, som fulgte med.

En hunabe på 18 måneder, som forskerne kaldte Imo, fandt frem til løsningen på de beskidte kartofler. Imo skyllede kartoflerne i en bæk. Senere lærte hun sin mor at gøre det samme. Hendes legekammerater lærte det også – og de lærte så deres mødre det. Forskerne kunne se, at flere og flere aber efterhånden tilegnede sig denne nye adfærd.

I en periode på 6 år lærte alle de unge aber sig at skylle kartoflerne, før de spiste dem. Men blandt de voksne aber var det kun de, der lærte det af deres egne børn, som gjorde dette sociale fremskridt. De andre voksne aber fortsatte med at spise kartoflerne med jord og sand på.

Men en dag skete der noget ganske bemærkelsesværdigt:

Da der var gået 6 år, skyllede et vist antal aber deres kartofler. Det nøjagtige antal kendes ikkeer ukendt. Lad os antage, at der en morgen var nioghalvfems aber, som havde lært at skylle deres kartofler.

Den morgen lærte den hundrede abe at skylle kartoflerne.

Men så skete udviklingen.

Da det blev aften var næsten alle aberne i flokken begyndt at skylle kartoflerne, før de spiste dem. Den hundrede abe havde på en eller anden måde været dråben, der fik bægeret til at flyde over.  Men forskerne iagttog et endnu mere forbløffende fænomen, nemlig at vanen med at skylle kartoflerne, syntes at brede sig spontant over havet til abeflokke på andre øer og på fastlandet.

Konklusion er derfor, at det lader til at være sådan, at når et vist antal individer opnår indsigt i noget, så kan denne indsigt overføres energimæssigt til hele gruppen.

Hvis blot nogle få individer har en ny viden, vil denne nye viden måske forblive inden for denne lille kreds. Men det ser ud til at være således, at når de, som har opnået en vis indsigt, bliver tilstrækkelig mange, da vil den fælles viden udbredes og nå ud til næsten alle.

Så det kan altid betale sig at forsøge at gøre noget andet og at påvirke omstændighedernes tilstand.

Således er det også afgørende, at du sørger for at holde din egen vibration så høj som mulig.

Frem for det modsatte.

Hvem ved om du måske er den hundrede abe?

Har du udfordringer med at holde din vibration høj og at holde de fri for bekymringer og frygt, så kan denne meditation hjælpe dig.