fbpx

Taknemmelighed ændrede mit liv

 

Det er en glæde at konstatere at flere og flere får øjnene op for gaven ved taknemmelighed. Det pibler frem alle steder med bøger om taknemmelighed, taknemmelighedsdagbøger og kurser i taknemmelighed.

Forskning har endvidere påvist, at træning og styrkelse af vores mentale sundhed, er mindst (hvis ikke mere) lige så vigtigt som styrkelse og vedligeholdelse af vores fysiske helbred.

Som mentor og coach i Loven om Tiltrækning møder jeg også selv spørgsmål om taknemmelighed, hvad det kan og hvorfor det er så vigtigt. Det får du svaret på her i dette indlæg og til sidst får du også mine afprøvede metoder til, hvordan du selv kommer igang.

Men lad os starte ved begyndelsen.

Min begejstring for taknemmelighed starter nemlig for mange, mange år siden (heldigvis) dengang jeg selv var syg med stress.

På det tidspunkt havde jeg været syg omkring et halvt-års tid. Jeg blevet optaget af hvad vores indre tilstand betyder for vores ydre tilstand, og igennem blandt andet Louise D. Hays materiale, var jeg stødt på taknemmelighed. Jeg besluttede at jeg ville prøve at finde 3 ting, hver dag, som jeg var taknemmelig for.

Det var svært.

I starten var jeg det en udfordring for mig at finde på noget at skrive om. Ganske enkelt havde jeg svært ved at få øje på, hvad jeg dog havde i mit liv at være taknememlig for, som tingene stod. Men jeg havde lovet mig selv, at jeg ville gøre en indsats hver dag, så det gjorde jeg.

Jeg startede med de lavthængende frugter.

Dag ud og dag ind skrev jeg de samme ting. Og længe fortsatte det sådan. Jeg skrev:

“Jeg er taknemmelig for at have fået endnu en dag”

“Jeg er taknemmelig for at mit hjerte slår”

“Jeg er taknemmelig for mine børn”

Og hver gang sluttede jeg af med: “tak, tak, tak – jeg er parat til et mirakel.”

Længe fortsatte det sådan. Men det vigtigste var, at jeg gjorde det.

I starten var det svært for mig at fange følelsen af det jeg skrev, men inden længe begyndte tingene at ændre sig. I takt med at jeg skrev, mærkede jeg mere og mere følelsen af det, jeg skrev om. Flere ting kom til og der begyndte også at være større variation i de ting jeg skrev om. Som tiden gik mærkede jeg dybere og dybere de oprigtige følelser af vitterligt at være taknemmelighed. Jeg tog mig selv i at tænke, at jeg i og for sig var heldig – for jeg var jo “bare” bare syg med stress, og der var mennesker der havde langt større udfordringer end mine.

Daglig taknemmlighed ændrede mit liv.

Det taknemmelighed gjorde for mig var at bløde mit hjerte op. Den daglige taknemmelighed hjalp mig til at få øjnene op for, hvor magisk og vidunderligt livet er og hvor vigtigt det er, at vi formår at sætte pris på det vi har lige nu. Ofte lever vi som om vi har forevigt. Vi udsætter ting til et mere belejligt tidspunkt, men det er en illusion. Tiden kommer aldrig. Vi skal selv tage tiden. Livet foregår lige nu i det her øjeblik. Det her øjeblik kommer aldrig tilbage. Livet er skrøbeligt og alting kan forandres på et split sekund – og jeg ved det, for jeg har selv oplevet det, den dag jeg blev syg med stress. Den morgen havde jeg aldrig forestillet mig at jeg ville ende i en ambulance og miste mit arbejde. Husk på det.

Brug hvert øjeblik på bedste vis. Sørg for at få det meste ud af det. Vær glad og skriv det ned, du er glad og taknemmelig for – for det gør dig endnu gladere. Og når du er glad, så udsender du også en vibration der passer til. Og Loven om Tiltrækning spejler det tilbage til dig, som du sender ud.

Sådan kommer du selv i gang:

  • Køb en notesbog
  • Skriv tre ting hver dag som du er taknemmelig for
  • Læs i din bog tit og ofte, og glæd dig endnu engang over alle de ting, du har at være taknemmelig for.
  • Er du i en situation, hvor du finder det svært at få øje på noget at være taknemmelig for, så led bevidst efter det. Beslut dig for at du VIL finde 3 ting hver dag.

Fokus på taknemmelighed er livsforandrende og det er den direkte vej til en højere vibration og mere glæde i livet.

Om du vælger min taknemmelighedsbog, eller en notesbog er uden betydning. Det vigtige er, at du gør noget andet end det, du har gjort tidligere.

 Du er også meget velkommen i min Facebook gruppe, hvor tæt på tusinde mennesker, deler deres taknemmelighed hver dag.

 Start med det første skridt allerede nu.

 

Jo bedre det bliver, jo bedre bliver det!

Bettina